Tvättstugan

I huset finns en gemensam tvättstuga med moderna tvättmaskinpar, torkrum, torkskåp, torktumlare, manglar, tvättvagnar m.m.

En av finesserna med  vårt tvättstugesystem är att man kan boka tvättider inte bara genom att använda bokningstavlan utanför tvättstugorna utan även genom att gå in på vår hemsida, se Aptusportalen. Möjligheten att boka via internet gör det dessutom enkelt att se om det finns lediga tvättider utan att behöva springa ner och titta på tavlan. För information i hur du använder bokningstavlan, se manual.

För att kunna använda systemet behöver man en bricka samt ett användarnamn och ett lösenord. Brickan används för att komma in i tvättstugan och för att kunna boka på tavlan vid ingången till tvättstugan.

Ditt lägenhetsnummer (de tre sista siffrorna på ytterdörren överkant) är ditt användarnamn och lösenord till att börja med. För att ändra lösenord går du in under fliken inställningar på Aptusportalen. Om du flyttar från fastigheten och har ändrat lösenordet, meddela detta till den du överlåtit lägenheten till eller den nya hyresgästen.

Tvättider är från 07:00 – 22:00. Du har tillgång till tvättstugan 30 minuter efter avslutat tvättpass. Om bokat tvättpass inte påbörjats efter 30 minuter anses bokningen inaktuell, vilket innebär att någon annan kan ta över tvättiden.

Föreningen har införskaffat en ny grovtvättmaskin och denna ska klara av grövre tvätt som yrkeskläder, lättare mattor men kan också användas för övrig tvätt. Maskinen är kopplad till Aptus-systemet och maskinpar 1 för användning.