Köpare och mäklare

Här finner du som mäklare och köpare nödvändig information om föreningen

Saknar du som mäklare någon information? Kontakta då styrelsen på 073-079 34 42 eller via mail på info@brfjungfrudansen1.se.

Uppdaterad 2024-05-05

Officiellt namnBrf Jungfrudansen 1
FastighetsbeteckningPalsternackan 1
AdressJungfrudansen 3, UK
171 50 Solna  
Allmänt om föreningenBrf Jungfrudansen 1, organisationsnummer 769611-8566, Solna (Huvudsta), är en äkta bostadsrättsförening. Det finns 209 upplåtna bostadsrätter och 22 hyresrätter i föreningen. Utöver det finns även en övernattningslägenhet och en styrelseexpedition. Föreningens nuvarande hyresgäster har, med något undantag, bott i fastigheten sedan ombildningen 2005. Fastigheterna byggdes 1973–1974 och har två källarvåningar i port 1–5 och en källarvåning i port 7–15. Husens grund utgör berg och grundläggningen utgörs av murar till berg.
DemokratiFöreningens stadgar registrerades 2024-xx-xx efter revidering som genomfördes till följd av stämmobeslut på en extrastämma 2023-08-15 samt på årsstämman 2024-04-23.

En gång om året hålls ordinarie årsstämma där alla medlemmar har rätt att närvara och rösta om de beslut som ska fattas. Du kan som medlem lägga förslag till årsstämman genom att skriva en motion.
Verksamhetsberättelse, balans- och resultaträkning m.m.
Se under årsredovisningar under rubriken Om föreningen.
EnergideklarationEnergideklaration genomförd 2021-11-19, se här.
FörvaltareNordstanden Stockholm AB är föreningens ekonomiska förvaltare.
Medlemskap i föreningenMedlemskap i brf Jungfrudansen 1 beviljas köparen/köparna av styrelsen i föreningen.

Medlemskap i föreningen är ett krav. Medlemskapet måste vara betalt för att överlåtelsen ska registreras. När alla fullständiga papper är registrerade skickar föreningens ekonomiska förvaltare Nordstaden Stockholm AB registrering, medlemsbevis och nya avier till dig som köpt.
ÄgandeformFöreningen accepterar inte juridisk person som ägare. Minsta andel vid delat ägande är 51%.
Överlåtelse- och pantsättningsavgiftÖverlåtelseavtal skickas till styrelsen i Brf Jungfrudansen 1.

Om du köper en bostadsrätt via mäklare så är det denne som upprättar överlåtelseavtalet, om du köper direkt från säljaren är det denne som upprättar överlåtelseavtalet.

Det är köparen som betalar överlåtelseavgiften (max 2,5 % av ett prisbasbelopp). Detta gäller även för pantsättningsavgift (max 1 % av prisbasbelopp).

Säljarens lösta lån ska redovisas till föreningens ekonomiska förvaltare Nordstaden.
ÖverlämningLägenhetens tillhörigheter, medlemsinformation, elektroniska nyckelbrickor med mera skall lämnas över vid försäljningen. Säljaren ska visa köparen var lägenhetsförrådet ligger.
Vad ingår i månadsavgiftenVärme, vatten, el, basutbud av kabel-tv (Tele2) samt att föreningen har ett gruppavtal med Tele2 som ger 300 kr rabatt på tv och bredband till den boende.
Kabel-TV och bredbandI avgiften ingår basutbud på tv samt bredband 100 Mbit. Föreningen har ingått ett gruppavtal via Tele2 och önskar ni teckna ett snabbare bredband via Tele2 så erhålls en rabatt om 300 kr (ange att ni ingår i ett gruppavtal). Som namnet säger är Tv Bas HD vårt baspaket inom Gruppavtal. De boende får tillgång till de populäraste tv-kanalerna, samt playbibliotek. Tele2 Play ingår så man kan se sina tv-kanaler i mobilen, surfplattan och datorn, i hela EU.

Kanaler: SVT 1HD, SVT 2HD, SVT 24HD, SVT BarnHD, Kunskapskanalen, TV 4, TV 5HD, TV 6HD, TV 7HD, TV 8HD, TV 9HD, TV 11HD, TV 12HD, Expressen TV och ATG Live.
Uppvärmning och vattenBrf Jungfrudansen 1 värms upp av fjärrvärme från energibolaget Norrenergi AB. Bolaget ägs av Solna stad och Sundbybergs stad. Föreningen är anslutna till det allmänna vatten- och avloppsledningsnätet som ägs och sköts av Solna Vatten AB.
Förråd och extraförrådTill varje lägenhet finns ett källarförråd till medlemmens förfogande. Föreningen har till sitt förfogande även antal extraförråd som tillhandahålls för uthyrning till föreningens boende. För detta upprätthåller styrelsen en förrådskö.
BarnvagnarEnligt brandföreskrifterna är det förbjudet att förvara brandfarliga och skrymmande föremål, exempelvis barnvagnar, som står i vägen för evakuering och räddningsinsatser. Föreningen har ett barnvagnsförråd i samtliga åtta entréer.
AvgiftshöjningarStyrelsen gör löpande utvärderingar av föreningens ekonomiska situation som sedan kan rendera i en avgiftshöjning. Senaste höjningen var på 2,5 % och skedde 2024-01-01 och en ny höjning om 2,5% kommer att ske per 2024-07-01.
Lägenhetsbild och pantförskrivningarHänvisning till föreningens ekonomiska förvaltare Nordstaden Stockholm AB på 08-32 40 60 alternativt kundtjanst@nordstaden.se
FörsäkringFöreningen är fullvärdesförsäkrad för byggnader hos IF Skadeförsäkring AB. Kollektivt bostadsrättstillägg finns inte. Hemförsäkring tecknas och bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna.
Aptus – föreningens portsystemMed Aptusbrickor kan boende komma in i fastigheten, boka/öppna tvättstugan samt boka/öppna föreningens övernattningslägenhet. Du kan släppa in besökare via din telefon. För att låsa upp porten svarar du, kommunicerar med besökaren och trycker in 5:an eller stjärna på din telefon.
Planerade underhållsarbetenUnderhåll utföres vid behov enligt antagen underhållsplan.
För att se mer information, se fastighetsrenovering.
RadonFöreningen har aktivt arbetat med att säkerställa att samtliga lägenheter ligger inom tillåtna riktvärden. Ett flertal radonsugar har installerats och per december 2022 kunde radontillsynsärendet hos Solna stad avslutas och därmed finns det inga lägenheter kvar med förhöjda riktvärden.
OVKAlla föreningens lägenheter har genomgått en obligatorisk ventilation kontroll (OVK) under hösten 2022 som resulterade i några mindre anmärkningar som de boende fått åtgärda med övervakning från föreningens fastighetsskötare.
Underhåll och renoveringFöreningen har under 2024 tagit fram en 50-årig underhållsplan och avsätter medel för kommande behov. Amortering av lån sker löpande enligt plan, se årsredovisning. Under 2022 amorterade föreningen av 4 mnkr och har per 2023-12-31 endast 23 mnkr i lån vilket ger föreningen en fin belåningsgrad om 3,2 procent (bör ej överstiga 15 procent) samt en belåning om 1 747 kr per m2.
ReparationsfondFöreningen har ingen reparationsfond.
Gemensam tvättstugaI huset finns en gemensam tvättstuga med moderna tvättmaskinpar, mattvätt, torkrum, torkskåp, torktumlare, manglar, tvättvagnar m.m.
CykelförrådJa, totalt finns fyra cykelrum och dessa finns i port 3, port 9 och mellan port 11 och 13 samt i port 15. Vidare finns möjlighet att parkera cyklar utomhus vid varje entré.
P-plats, garageFöreningen har inga egna parkeringsplatser och det är inte tillåtet att parkera på föreningens mark. Det finns dock möjlighet till boendeparkering på gatorna runt omkring. För att få boendeparkeringstillstånd kontaktar ni Solna Stad via deras hemsida där ansökningsblanketter återfinns avseende digitala boendeparkeringstillstånd: https://www.solna.se/boende–miljo/parkera-i-solna/boendeparkering
ÖvernattningsrumJa, en övernattningslägenhet på 36 m2 med adress Jungfrudansen 3, UK. Lägenheten består av ett allrum där det finns några sängplatser, kök, hall och badrum. Sängutrustning finns för 3 sängar. Hyresgästen får själv medföra sänglinne och handdukar. Lägenheten är utrustad med TV, kyl- och frysskåp, köksutrustning m.m. enligt inventarieförteckning. Skadad eller försvunnen utrustning kommer att faktureras den medlem/hyresgäst som gjorde bokningen. Hyran för övernattningslägenheten uppgår till 250:-/natt. Lägenheten bokas via föreningens hemsida.
AvfallshanteringEn container beställs två gånger per år där medlemmar och hyresgäster kan slänga grovsopor. En mindre återvinningsstation för källsortering av ex plast, papper, glas, batterier finns på Jungfrudansen (vid busshållplatsen Jungfrudansen).
HobbyrumNej, inte i dagsläget men det finns idéer om att inrätta en sådan men inget är bestämt i dagsläget.
GrillplatsFöreningen har en grillplats med bänkar påsen gemensamma gräsmattan utanför port 9. Denna är inte bokningsbar, utan det är först till kvarn som gäller.
FestlokalNej

För ytterligare information, se följande:

Om föreningen, finner du här.

Årsredovisningar, finner du på här.

Lägenhetsritningar, finner du här.