Balkonginglasning

Att glasa in sin balkong är ett enkelt sätt att förlänga perioden du kan nyttja balkongen. Dessutom kan du vistas på den när det regnar, och du slipper en snöfylld balkong om vintrarna.

Så går ni tillväga

  1. Kontakta Balkongrutan Mälardalen AB för den lösning ni föredrar och föreningens kontaktperson är Rickard Åberg och han nås på telefon (073-654 25 59) alternativt på mailen (rickard.aberg@balkongrutan.se). Priserna är fastställda för 2023.
  2. Så snart ni har fått offert från leverantören och slutgiltigt bestämt er söker ni bygglov hos Solna Stad detta bör leverantören kunna vara behjälplig med nedan finns ritningar mm att ladda ner.
  3. Innan ni söker bygglov så begär ni styrelsens godkännande. Det gör ni enligt nedan:
  • Skriv ut dokumentet ”Avtal balkonginglasning
  • Underteckna avtalet.
  • Lämna in avtalet till styrelsen för underskrift. Det går också bra att lämna uppgifterna i styrelsens brevlåda på Jungfrudansen 3, UK.
  • Ordförande undertecknar avtalet och en kopia lämnas till er.
  • Först då har ni fått ett officiellt godkännande av föreningen och bygglov kan sökas.

Balkongrutan tar hand om bygglovsansökan men vardera boende betalar bygglovskostnaden från kommunen. När boende skrivit avtal med leverantören kommer de överens om en lämplig dag för måttagning. Slutgodkännande ihop med leverantörens kontrollplan skickas till Solna Stad och när Solna stad godkänt bygget kan balkongen tas i bruk.

Obs! Om bygglov eller godkännande från föreningen inte är utfört kommer ni att faktureras för den kostnad som drabbat föreningen med anledning att ni handlat i strid med ovannämnda riktlinjer.

Ytterligare information om inglasning finner ni här.

Kostnad bygglov

Ett bygglov hos Solna stad kostar några tusenlappar för en balkonginglasning. Denna kostnad står boende för själv.